Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020
Στατιστικά Ιστοσελίδας
Σήμερα 1817
Χθες2051
Τρεχ. Εβδ/δα 7719
Πρ. Εβδ/δα 15362
Τρεχ. Μήνας 58907
Πρ. Μήνας 97791
Σύνολο 3312740
Συνδεδεμένοι Χρήστες38
Χρήστες 0
Επισκέπτες 38

 

4η ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

 

 

 Βίντεοhttps://www.youtube.com/watch?v=fd_rYbJ9EFo

 

2ο ΓΕΛ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ   

2-10-2017

 

Απολογισμός δράσεων για την 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού από τον  καθηγητή Φ.Α. κ Ντόζη Χρήστο, εκπαιδευτικό στο 2ο ΓΕΛ Καισαριανής                           

 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκίνησε με όλους τους μαθητές στην αυλή του σχολείου  σε κύκλους  να παίζουν βόλεϊ με στόχο να κρατήσουν την μπάλα στον αέρα όσο το δυνατό με περισσότερες επαφές. Διάρκεια περίπου 5 λεπτά. Μεγαλύτερος αριθμός συνεχόμενων επαφών: 62.

Στη συνέχεια οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες :

1η Ομάδα μαθητών: πραγματοποίησε πεζοπορία στο λόφο του «Αράπη» στους πρόποδες του Υμηττού. Διάρκεια  δράσης: 3 ώρες περίπου. Συμμετέχοντες: 50.

2η Ομάδα μαθητών: (62 μαθητές που δήλωσαν συμμετοχή, με τον αριθμό να αυξάνεται σταδιακά με το πέρασμα της ώρας) ασχολήθηκε με την Τοξοβολία στο χώρο του γυμναστηρίου.

Έγινε επίδειξη από τους κ.κ. Παπαδομανωλάκη Νίκο και Γελαδάκη Παναγιώτη πρόεδρο και υπεύθυνο  αντίστοιχα της  ακαδημίας τοξοβολίας του Γυμναστικού Συλλόγου Καισαριανής.  

Ο κάθε μαθητής εκτελούσε 6 προσπάθειες (διάρκεια 3.5 ώρες).

3η Ομάδα μαθητών: ασχολήθηκε με το άθλημα της Πάλης (ελευθέρας και ελληνορωμαϊκής)

Έγινε ενημέρωση από την κ. Νικολάου Λία προπονήτρια του ΠΑΟ για την ιστορία και την τεχνική του αθλήματος. Κατόπιν έγινε επίδειξη από τους αθλητές

  1. Λέων Νικόλαο πρωταθλητή Ελλάδας ανδρών και εφήβων στα 130 κιλά και 2ο Μεσογειονίκη.
  2. Δερματά Βασίλη πρωταθλητή νέων στα 66 κιλά και 3ο Μεσογειονίκη.
  3. Βάχλα Κωνσταντίνο πρωταθλητή παίδων εφήβων στα 75 κιλά και 3ο Μεσογειονίκη.
  4. Καρανάσιου Χαρίκλεια 5η πανελληνιονίκη.     

 Στη συνέχεια οι μαθητές με την εποπτεία της προπονήτριας και των αθλητών έκαναν πρακτική εξάσκηση στην τεχνική και στις λαβές της πάλης. (Διάρκεια 2 ώρες) Συμμετείχαν 40 περίπου μαθητές και μαθήτριες.

4η Ομάδα μαθητών: ασχολήθηκε με το πίνγκ πόνγκ. (Αριθμός παιδιών 16). Τα παιδιά έκαναν πρωτάθλημα μεταξύ τους. Στο τέλος όποιος μαθητής ή μαθήτρια επιθυμούσε έπαιζε ένα σέτ. (Διάρκεια 3.5 ώρες).

5η Ομάδα μαθητών: ασχολήθηκε με την καλαθοσφαίριση (40 παιδιά). Έγιναν 4 ομάδες που έπαιξαν μεταξύ τους. Η διαιτησία και η γραμματεία ήταν από τους μαθητές. (Διάρκεια 1,5 ώρα)

6η Ομάδα μαθητών: ασχολήθηκε με την πετοσφαίριση. (36 παιδιά). Έγιναν 4 ομάδες που έπαιξαν μεταξύ τους. Η διαιτησία και η γραμματεία οργανώθηκε και στηρίχθηκε από ίδιους τους μαθητές. (Διάρκεια 1,5 ώρα).

Ο ευχάριστος επίλογος των εκδηλώσεων για την 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού γράφτηκε στο κλειστό γυμναστήριο της σχολικής μονάδας, όπου η κ. Τσέλιου Λυδία, γυμνάστρια του Δ. Καισαριανής, έδωσε το παράγγελμα και όλοι μαζί καθηγητές, μαθητές και μαθήτριες διασκέδασαν χορεύοντας «Ζούμπα».

 

Ο Δήμος Καισαριανής στήριξε τις αθλητικές δραστηριότητες του σχολείου μας. Για την υλοποίηση των εκδηλώσεων μεσολάβησε για τις δράσεις της τοξοβολίας, της πάλης και  της «Ζούμπα».

 

 

Ημέρα Ολυμπισμού 5/10/2015

5  ΟΚΤΩΒΡΗ 2015

Με  ιδιαίτερη  επιτυχία διεξήχθησαν οι  δραστηριότητες για  την  ημέρα  του  ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ στο  2ο Λύκειο  Καισαριανής.

Οι  μαθητές  με  την εποπτεία και συμπαράσταση των  καθηγητών  παρακολούθησαν  βίντεο , συμμετείχαν σε  βιωματικές  δραστηριότητες  και  σε  αθλητικούς αγώνες μπάσκετ και  βόλεϋ.

 

Ανακοινώσεις Σχολείου
Τα πιο Δημοφιλή...
Πρόσφατες Ενημερώσεις