Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021
Στατιστικά Ιστοσελίδας
Σήμερα 2003
Χθες1943
Τρεχ. Εβδ/δα 15196
Πρ. Εβδ/δα 20319
Τρεχ. Μήνας 39633
Πρ. Μήνας 70771
Σύνολο 3694268
Συνδεδεμένοι Χρήστες32
Χρήστες 0
Επισκέπτες 32

 

Οι Δραστηριότητες του Σχολείου Μας

 

Οι δραστηριότητες που αναπτύσσονται στο σχολείο μας είναι πολύπλευρες και στοχεύουν στην προώθηση των κλίσεων των μαθητών. Στα πλαίσια αυτά έχουμε δημιουργήσει ομάδες με θέμα τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τις επιστήμες κ.α. Συγκεκριμένα, στο σχολείο αυτη τη στιγμή δραστηριοποιούνται ομάδες αστρονομίας, ευρωπαϊκής  λογοτεχνίας, ποίησης, ποδοσφαίρου, χάντμπολ, βόλευ, θεατρική, χορωδίας.

Το σχολείο μας κάθε χρόνο οργανώνει εκδηλώσεις και γιορτές για τις εθνικές μας επετείους για να ενθυμίσει στους μαθητές την ιστορία του τόπου μας, να προωθήσει τη δημιουργική τους ενασχόληση και την συνεργασία και την κλίση των μαθητών. Κάθε χρόνο γιορτάζουμε τις εθνικές επετείους της 28ης Οκτωβρίου  και 25ης Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου  Καισαριανής. Κύριοι οργανωτές των εορτασμών είναι οι ίδιοι οι μαθητές με την καθοδήγηση συνήθως δύο καθηγητών του σχολείου μας. Παράλληλα γίνεται η τελετή πρόσκλησης και ανακύρηξης Σημαιοφόρων και Παραστατών του Σχολείου καθώς επίσης και η παράδοση της  σημαίας  του σχολείου στον μαθητή ή μαθήτρια με την υψηλότερη βαθμολογία. Εκδηλώσεις εορτασμού γίνονται και για την επέτειο του Πολυτεχνείου όπου οι μαθητές και  τα  μέλη  της  χορωδίας αναλαμβάνουν την κύρια οργάνωση της εκδήλωσης. Τέλος, εκδήλωση γίνεται κάθε χρόνο προς τιμή των αποφοίτων του σχολείου μας από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. 

Το σχολείο μας, κάθε χρόνο οργανώνει εκδρομές για όλες τις τάξεις. Οι τάξεις της Α' και Β΄Λυκείου κάθε χρόνο πηγαίνουν μια 3μερη εκδρομή, ενώ η Γ' Λυκείου πενθήμερη εκδρομή τις οποίες οργανώνουν το 15 μελές μαζί με το διευθυντή και τον υποδιευθυντή και των σύλλογο γονέων και κηδεμόνων. Εκπαιδευτικές μονοήμερες εκδρομές οργανώνονται καθ'όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους από το Σύλλογο των Καθηγητών.

Σε  σταθερή  βάση  λειτουργούν στο   σχολείο  μας  Περιβαλλοντική ομάδα ,  Πολιτιστική  ομάδα ,  Ομάδα  Φυσικών Επιστημών  και  Ομάδα  Σχολικής  Βιβλιοθήκης . Συστήνονται κάθε  χρόνο  και  έχουν σαν σκοπό την ευαισθητοποίηση και την δραστηριοποίηση των  μαθητών  πάνω σε θέματα που αφορούν την κοινωνία , το περιβάλλον  τις  Επιστήμες  και  την  Τέχνη. Οι  μαθητές-μέλη  τους  επεξεργάζονται διαφορετικά  θέματα  κάθε χρονιά, εκπονώντας συγκεκριμένες εργασίες  και  συμμετέχουν  σε συνεργασίες  με  άλλα  σχολεία και  σε  διαγωνισμούς. Στην  ιστοσελίδας μας θα βρείτε αναλυτικά εργασίες των μαθητών που εκπονήθηκαν στα πλαίσια των  ομάδων  αυτών.  Μπορείτε  επίσης  να παρακολουθήσετε  τις ανακοινώσεις  σχετικά  με  τις  δραστηριότητες  των ομάδων στις  αντίστοιχες ιστοσελίδες  στο facebook.  

Το σχολείο μας συμμετέχει κάθε χρόνο στα σχολικά πρωταθλήματα μπάσκετ, βόλεϋ και χάντμπολ. Οι διακρίσεις στο σύνολο των ετών συμμετοχής μας είναι πολλές και σημαντικές.

Καθηγητές του σχολείου μας συμμετέχουν με ομάδες μαθητών σε προγράμματα της γενικής γραμματείας  Νέας  Γενιάς  "Νέοι  σε  Δράση"  (Youth  in  Action)  στη  Ελλάδα  και  στο  εξωτερικό.

Ανακοινώσεις Σχολείου
Τα πιο Δημοφιλή...
Πρόσφατες Ενημερώσεις